(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Dušené kedlubny s vejcem a brambory od 10. měsíce
Potřebné ingredience
kedluben, brambory (zhruba ve stejném množství) voda kojenecké mléko olej/máslo vejce
Postup přípravy
Brambory a kedluben oloupejte a omyjte. Kedluben nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte vařit s trochou oleje nebo kouskem másla. Dejte vařit vejce. Brambory nakrájejte na kostičky a znovu propláchněte. Brambory přidejte ke kedlubnu a uvařte do měkka. Přidejte přiměřené množství kojeneckého mléka. Uvařenou zeleninu propasírujte nebo rozmačkejte. Z uvařeného vejce vyndejte žloutek a rozmačkejte ho vidličkou do zeleniny.
Tip:
Při nákupu kedlubnu vybírejte menší mladé plody, které nemají dřevnaté části.
Chuť kedlubnu je možné zlepšit nastrouháním kousku jablka.
Vejce vařte minimálně 10 minut, raději však více. Jen tak budete mít jistotu, že došlo ke zničení případných bakterií ve vejci (např. salmonel).
Připravený pokrm není možno mrazit.
Tip:
Při nákupu kedlubnu vybírejte menší mladé plody, které nemají dřevnaté části.
Chuť kedlubnu je možné zlepšit nastrouháním kousku jablka.
Vejce vařte minimálně 10 minut, raději však více. Jen tak budete mít jistotu, že došlo ke zničení případných bakterií ve vejci (např. salmonel).
Připravený pokrm není možno mrazit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé